Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.-Confucius

Wednesday, January 26, 2011

Tesco tmpat utk org shopping bukan buat %#$%#

25/1/2011 - Niat di hati baik, nak teman umi pegi beli barang sblum umi operate. Tapi nk wat cmne , dh marah. Kadang2 org tua ni pun x reti nk beradab, i mean bukan semua. Certain people.First, ada pakcik tua ni langgar aku guna trolley , dahla x mintak maaf, senyum pun x, bajet bju komando. Komando x komando, aku ni rakyat Malaysia, bukannya penjajah nak langgar2. Aku pun snyum jela dalam hati rasa nk headshot je komando ni . sabar, dia org tua. Seterusnya bila umi mintak tolong timbang ikan. Wktu sampai tempat penimbang tu, ada line panjang. Ada sorg nenek ni, ksian aku tgk. Macam x larat. Waktu turn nenek tu, tbe2 jek ada makcik BAJET datin yang amatla buruk mukanya sbb pakai make up tebal sngt datang potong turn nenek tu. Abg yg jaga kaunter tu dh suruh beratur, tp x nak pastu maki abg tu plak. Dalam hati aku rasa macam nk pukul guna ikan jek tp sabar, dia org tua. Last skali, waktu mencari umi lpas timbang ikan. Ada sorg budak bwah umur yang BAJET gempak menolak trolley ,buat drift bagai. last2 die lenyek kaki aku. sakit tu mmng sakit tp aku buat dunno dulu. Tunngu die mintak maaf tp die lari jek. Aku dh mals nk keja, so sambungla cari mak aku. Skali aku terasa ade org langgar aku dr belakang. Kali ni mmng kuat la.Dgn bengang nye aku toleh blkg n tgk spe langgar. Tgk2 budak yg lenyek kaki aku td, gelak2. Mmng silap besarla. Last2 aku sepak trolley kena perutnye, senak, menangis macam budak2 (mmang die budak2 pun) aku pun cabut ar. Pastu ble aku jmp balik , rupa2nya budak tu n mak datin tu ank beranak. Keluarga x beradab. Ikut hati aku , aku still nk tampar mak die guna ikan. haha tp x pela, biar je. Tesco tempat untuk org beli belah, bukan tempat nk kerek-mengerek. Silap2 haribulan btul2 ada ikan kat muka ko nnt.

P/S: Operation Umi berjalan lancar. Alhadulillah. Thnx kawan2 bg support :)

No comments:

Post a Comment