Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.-Confucius

Wednesday, February 23, 2011

23 february 2011

Well, actually benda ni start dari night before this day. Mood aku x betul. Tibe2 rasa sedih, marah x tentu pasal. Aku rasa mcm sampah. Apa aku buat smua x btul, hati x tenang. Rasa cm nak nangis x tentu pasal. Maybe aku rasa lonely kot. ntahla. ngarut jek. Tido ngan mood cmtu mmng x best.

Lpas bangun dr tdo esoknya. Masih sama lagi. Dahla ade kelas memandu. Sebelum g kelas, cuba tenangkan hati dgn dgr lagu2 dalam ipod .ingatkan klau dgar lagu rock, bolehla lpas geram . Tapi x jadi, lg bertambah geram. Sampaila aku dengar satu lagu ni. Segenggam Tabah - In-Team. Mula2 malu nak nyanyi, tp sbb dah x tahan, nyanyi jela kuat2 kat metro tu, buat malu jek.haha
Sikit lagi nak buat aku nangis dgar lagu ni. haha. Nasib baik x , klau nangis , buat malu jek nangis dpan org ramai. Lepas dengar tu tru s lega hati . Lirik die cmni:

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi

Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian

Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti

Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar

Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu

Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya


Bagi aku lagi ni penuh ngan makna, bagi semangat kat aku. Kalau ade masa, cubela dengar :)

1 comment:

  1. naseb baik aku nmpk dr jauh je
    kalo dengar kau nyanyi... haha :)

    ReplyDelete