Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.-Confucius

Monday, February 28, 2011

That Warm Feeling.

Assalamualaikum, :) . Sebenanrnya xde benda pun nak cite. Maklumlah, kehidupan aku x se- exciting macam org lain. Walaupun x exciting mana, aku still happy bila dapat rasa 'that warm feeling ' tu. hehe. Rasa selesa and xde masalah apa2 pun, rasa bahagiaaaaa. haha


Antara punca- punca dapat feeling tu :

1. Selepas mengambil wuduk : Selalunya bila ambik wuduk, mesti rasa seronok. Kalau tengah tension, mesti kurang tension tu.

2. Selepas menunaikan solat : Lepas mengaminkan doa, mesti rasa selesa. Kalau hati resah pun mesti rasa tenang.

3. Mengeluarkan air mata keinsafan : Waktu ni, rasa macam terlalu banyak dosa yang kita buat . Bukan macam, memang banyak pun. Aku rasa seperti budak x guna sbb bnyk buat apa yang Allah larang , setelah semua yang Allah kasi, aku plak berperangai teruk. Kadang2 menyampah ngan diri sendiri. BILA NAK BERUBAH MIN!? Im trying ,dont worry . :)

4. Bernasyid & berzikir: Bila bernasyid selalunya lega sbb dapat sampaikan pesanan dan peringatan yang berguna kat orang lain.

5. Membaca Al-Quran : Bila baca Al-Quran dan memahami maksudnya sekali ,Words cant express how I feel. Try it :)

6. Family - Bila spend time with family , seronok sangat, rasa disayangi. Sape kata kite perlukan awek untuk rasa disayangi? ngarut jek.

7. Friends - That moment when your friends are there when you need them . Its priceless . :)

8 In the end, mengingati Allah pun dah bahagia.

Bila susah tiada gelisah
Bila miskin syukur pada Tuhan
Bila sakit tiada resah di jiwa
Bukankah Tuhan telah berfirman
Ketahuilah dengan mengingati Allah
Jiwa kan menjadi tenang

p/s : Fyna, kuatkan hati and teruskan. I'll pray for you :)

1 comment: